Ana Sayfaya DönAna Sayfaya Dön  AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 

Atatürk'ün Sevidğim Diyalogları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TeknoTR
Admin
Admin

MesajKonu: Atatürk'ün Sevidğim Diyalogları   Paz Ara. 02, 2007 3:29 pm

Cumhuriyet'in ilânından sonra İstanbul'da bir resepsiyon verilir. Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir.
Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşesi olan binbaşının bakışları Mustafa Kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir.
Ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir, yaver Mustafa Kemal'e şöyle der:
- paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der:
- Git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?
-------------------------------------------------------------------------

İstanbul'da bir üniversite'de Alman profesör varmış.Tabiki Atatürk'ün olüm haberi buna ve derste oldugu sınıfa'da gelmiş ve Alman şaşkın napacam ne edecem diyor.Sonra gidiyor okulun Türk Müdürü'nün yanına diyor
-Ben Napacam Biz Almanız Prensiplerimizde Ne Olursa Olsun Ders Yarıda Bırakılmaz ben napacam diyor
-Müdür:Zaten Üzgünüm Sizin Ülkede Bu Kadar Büyük Bi İnsan Öldümü Naparsanız Onu Yap Diyor
Alman Profesör ise ellerini iki yana acıp Bizim Ülkemizde Bu Kadar Büyük İnsan doğmadıki Diyor

-----------------------------------------------------------------------------------

Atatürk'ün En sevdiği hikayelerdenmiş. Arada kendi anlatır, arada baskasna anlattırır, hep gülermiş. (F. R. ATAY)

Yeşilaycı bir profesör bir konferans veriyor. Bir ara dinleyicilere sormus:

"Bir eşegin önüne iki kova koysanız. Biri su dolu, biri rakı. Hangisini içer?"

Cevabı kendi veriyor: "Tabii suyu."

Gene bitirmiyor soruyor: "Neden?"

Arkadan bir bekri söz alıyor. Yüksek sesle cevaplıyor.

"Eşekliğinden."

Atatürk bu cevaba bayılıyor. Gülüyor, gülüyor.

Bir akşam Orman çiftliğinde yanında erkanı, açık havada oturuyorlar.

Rakılarını yudumluyorlar. Biraz ilerde 15-16 yaşlarında bir çiftçi çocuk çalışıyor. Atatürk el edip, çağırıyor. Soruyor:

"Söyle çocuk: Bir eşegin önüne iki kova koysan. Biri rakı dolu, biri su. Hangisini icer?"

Anadolu tosunu yutkunuyor. Bakıyor. Gazi Paşa Hazretlerinin ve yanındaki muhterem zevatın önünde rakı kadehleri. Devletin en büyükleri...Esas vaziyetine geçiyor:

"Rakıyı kumandanım!"

Atatürk kahkahayı basıyor. Herkes şaşkın. Ata onlara dönüyor. Muzip:

"Aman beyler! Neden diye sormayın!"
Kullanıcı profilini gör
Pasifik
Admin
Admin

MesajKonu: Geri: Atatürk'ün Sevidğim Diyalogları   C.tesi Ara. 08, 2007 5:33 pm

Paylaşım İçin teşekkürler Wink
Kullanıcı profilini gör http://beykap.xm.com

Atatürk'ün Sevidğim Diyalogları

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön